Present till Barn - 12, 13, 14, 15, 16, 17 och 18 år

AFFISCH SLOTH

I detta tredje inlägg i serien har vi nu nått åldrarna 12-18 år – de fruktade tonåren. Nedan följer en del tips, fakta och idéer att förhålla sig till som förhoppningsvis kan hjälpa dig att hitta en bra present.

Att tänka på 12-18 år:

  • Under tonåren utvecklas tankeförmågan och barnet blir sakteliga mer vuxen i sitt tankesätt. Även om tankeförmågan utvecklas snabbt så kan det dröja upp till 25 års ålder innan barnet är fullt utvecklat mentalt. Detta tar sig uttryck i att barnets tänkande går från att vara väldigt kategoriskt (svart eller vitt) till att bli mer och mer nyanserat. Ett otacksamt jobb för den som handlar presenter till unga tonåringar med andra ord. Blir det fel så kan barnet helt oförstående döma ut din fina gest som ren idioti. ”Hur kan du vara så dum att du köpte en vit jacka när det är inne med grått?!” Du förstår… Vårt första och viktigaste tips är därför lyhördhet. Hör med barnet vad hen önskar. Fråga syskon, vänner eller föräldrar (om det inte är ditt barn). Det blir kanske mindre överraskningsmoment över presenten, men å andra sidan blir det förmodligen rätt. Att lyckas med en present till en tonåring genom att bara skjuta från höften är det inte många som klarar.
  • Vill du bestämt ändå chanse med din popularitet hos barnet så finns det vissa övergripande teman att ha i åtanke. Återigen så måste vi understryka att detta endast är för proffsshoppare. Att som utomstående utan insikt i trend, stil, nuvarande populärkultur osv träffa rätt med en present till en tonåring är snudd på omöjligt. Nåväl. Du har blivit varnad.
  • Det är inte bara den mentala förmågan som utvecklas under tonåren utan även kroppen förändras mycket. Barnet börjar bli mer medveten om sitt eget utseende och utvecklar efterhand ett intresse för det andra könet (eller samma kön). Detta öppnar således upp för presenter i form av kläder. En tonåring kan aldrig ha för mycket kläder verkar det som. Och trenderna ändras snabbt vilket betyder nya kläder. Som sagt, hör dig för innan du handlar.
  • Under tonåren provar många barn olika fritidsaktiviteter vilket ofta leder till nya hobbies. Får du koll på vad barnet önskar sig inom sin hobby så öppnar det upp för ett gyllene present-tillfälle. Vi har i ett tidigare inlägg listat våra bästa återförsäljare av fritidsprodukter. När du listat ut vad du ska handla så kan du hitta var här: Guide! Här handlar du presenter för Fritid och Spel
  • Vårt sista tips tog vi upp redan i vårt första inlägg i serien och är att starta ett långsiktigt sparande till barnet. Har du inte redan gjort det så är det verkligen god tid att starta nu. Kraften av ränta på ränta är otroligt svår att underskatta. Även om sex år är mindre än 18 så är det ändå gott om tid att förränta pengarna. Vill du ha mer info så har vi skrivit ett inlägg som går in mer i detalj hur du kommer igång med ett sparande till barnet: Starta ett långsiktigt sparande!
Källa: Vårdguiden

Present till barn 12-18 år

Visar alla 27 resultat