Mini växthus prydnad

Inflyttningspresent | Presenttips

Känner du någon eller några som ska flytta och som har bjudit in dig på inflyttningsfest? Oavsett vem som har eller ska flytta kan det vara svårt att komma på vad du ska köpa i inflyttningspresent. Traditionellt sett så har händelsen att flytta till ett nytt hem firats i Europa långt tillbaka i tiden. Genom att ha med sig en present välsignar man hemmet och önskar de boende en bra framtid i den nya bostaden.

Presenter överlag kan vara lurigt och känner du inte personen så väl är det ännu svårare. Det här dilemmat vill vi råda bot på med hjälp av vår hemsida. Här samlar vi olika sorters presentidéer i olika prisklasser med allt från praktiska saker för hemmet och dekorativa inredningsdetaljer till mer personliga gåvor Med hjälp av vår hemsida kan vi hjälpa dig att snabbt hitta den där perfekta gåvan!

Att flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är ett stort steg och en milstolpe i de allra flestas liv. Att flytta från sin familj och till ett helt eget boende är stort, omvälvande och spännande – men det kommer också med en del utmaningar. Att fylla det nya hemmet med nödvändiga redskap, möbler, inredning och dekorationer med mera är inte bara något som tar tid, det är även kostsamt. Pengar är kanske något som det inte finns oändligt av när man flyttar hemifrån för första gången och därför är det extra roligt att få fina och användbara inflyttningspresenter till sitt nya hem.

Letar du efter en inflyttningspresent till någon som nyss har flyttat hemifrån har vi många olika förslag på presenter som passar bra för just detta ändamål. Du lär hitta både praktiska redskap och föremål som kan vara svåra att komma på att man behöver som nyligen utflugen ur boet, men dessa föremål kan också ligga lite utanför personens budget. Därför passar denna typ av föremål perfekt som inflyttningspresent. Vi har också presentidéer på lite mer annorlunda och roliga inflyttningspresenter. Du kan även hitta förslag på exempelvis inredningsdetaljer och presenter som kan kännas lyxiga och som kan förgylla den nyinflyttades vardag lite extra.

Hos oss finns alla typer av inflyttningspresenter

Hos oss kan du enkelt och snabbt se över utbudet av presenter. Du slipper ödsla tid på att springa runt i fysiska affärer eller klicka omkring på olika hemsidor på nätet. Här har vi nämligen samlat några av de populäraste och bästa inflyttningspresenterna, samtidigt som vi har gett dig möjligheten att sortera presenter utifrån olika kategorier. Här kan du hitta presenter som är billigare, men också sådana som kostar lite mer. Exempelvis kan du hitta bra förslag på presenter från allt som praktiska köksmaskiner till porslin och glas. Här finns även böcker, parfymer, doftljus och olika sorters roliga spel.

Vill du snabbt hitta de mest omtyckta inflyttningspresenterna och på så sätt satsa på ett säkert kort? Det kan du enkelt göra hos oss! Du kan lätt få en översikt av utbudet med populära inflyttningspresenter eftersom du kan sortera presentidéerna utifrån de presenter som fått högsta betyg av kunderna. När du själv har köpt något och gett bort presenten till mottagaren så kan du ge betyg på de olika presenterna. Har du en bra idé för en present som inte finns med på vår hemsida? Då får du gärna tipsa oss så vi kan lägga till den presenten i listan över en bra inflyttningspresent!

20 presentidéer som passar som inflyttningspresenter

Rubicson Creme Brulee-brännare – för den matlagningsglada

Tycker personen eller personerna om att laga mat och baka, eller tycker du det är dags att de avancerar i sin matlagning? Då kan denna present vara en utmärkt gåva, och har du tur kanske du får äran att smaka på goda creme bruleer gjorda med denna brännare ifrån Rubiscon. Med en brännare går det att exempelvis starta en flambering, bränna maräng, samt bränna av ytan på exempelvis mussel- och kötträtter. En gasbrännare kan också användas till användningsområden utanför köket.

Rubicson Creme Brulee-brännare är en bra inflyttningspresent som inte är så dyr, men du behöver köpa till butangas för att fylla på brännaren. Den här brännaren har ett stilrent utseende i svart och silver samt en behändig greppyta som gör den bekväm att arbeta med. Det går att justera lågan från liten, spetsig och precis till en större flamma som täcker större ytor på en gång. Brännaren sätts på och av med en enkel knapptryckning, vilket också gör brännaren lätthanterlig och säker.

Rubicson Creme Brulee-brännare – för den matlagningsglada

Vill du ge din vän eller familjevän en inflyttningspresent som kommer att hålla stilen i många år framöver, och som samtidigt kommer att glädja många stunder så kan dessa margaritaglas vara en perfekt gåva! Att ge bort olika typer av glas är populärt och just dessa glas passar lika bra att servera en god drink ur som att använda till en läskande efterrätt. Dessa margaritaglas är gjorda av maskinblåst kristallglas och har en vacker lyster, men de är ändå inte en dyr present.

Glaset har ett smalt ben med en vacker sprängd kupa i en modern design. Glaset har en bred fot vilket gör att det står stadigt även om det används för att servera en maffigare efterrätt i det. Glaset kommer från den populära serien Rumours från märket Table Top Stories. Designen är stilren och modern med en känsla av lyx vilket gör att glasen kan piffa upp både vardagen och festligare tillställningar. Priset avser ett glas och glaset är 34 cl stort.

Bok Flower Power – för någon med gröna fingrar

Den här boken är en bra inflyttningspresent för alla som gillar blommor och blomsterarrangemang och som vill lära sig mer om hur man skapar och bibehåller den perfekta buketten! Den är även perfekt för en person som tycker om att skapa vackra buketter och som vill lära sig mer, för vem vill inte förgylla sitt hem med gröna växter? I denna bok är upplägget lite annorlunda – här finns nämligen ”recept” för hur buketten som finns på fotot görs.

I receptet ingår inköpsinformation om vilka blommor som behövs, vilka nyanser som passar bra tillsammans, vilka verktyg som ska användas och hur arrangerandet går till. I den här boken går det också att lära sig mer om skötseln av buketter och hur de kan hålla så länge som möjligt. Förutom att Flower Power ger massvis med handfasta och konkreta tips så är fotona i boken väldigt vackra och inspirerande.

Doftljus natur 3-p mini – för en härlig atmosfär

Vill du bjuda den eller de nyinflyttade på en känsla av lyx och härliga dofter kan dessa exklusiva och vackra doftljus vara en passande present. Doftljusen kommer från det exklusiva märket Skandinavisk som grundades av två engelsmän som flyttade till Sverige för över 15 år sedan. De förälskade sig i den skandinaviska designen och naturen, och har i dessa tre mini-doftljus samlat de dofter som de uppskattar och förknippar med den skandinaviska naturen.

De tre dofterna som ingår i detta lilla kit är Hav, som doftar fräscht och svalt och påminner om de skandinaviska vattnen, Ö är doften som påminner om skärgården och Fjord är fruktig och påminner om brusande vattenfall. Doftljusens frostade glas är handblåsta och det medföljer ett trälock att sätta över ljusen. Själva ljusen är handstöpta i Frankrike och består av en blandning av FSC-certifierad vegetabiliskt vax, mineralvax och parfym. Ljusen har en bomullsveke och en brinntid på cirka 16 timmar per ljus.

Tactic: Vem Vet Mest? – en personligare gåva

Visst har du väl hört talas om TV-frågespelet ”Vem Vet Mest?” som sänds i SVT? Det här spelet grundar sig på just det TV-frågespelet och i detta spel får alltså spelarna tävla om vem som verkligen vet mest. Här samlas 2 400 stycken frågor i kategorier som ”I köket”, ”Höga berg” och ”Mor och dotter” och frågorna kan handla om allt från atomer till musikgruppen ABBA. Spelet har ett enkelt upplägg och fokus ligger på frågorna.

Vem Vet Mest? är uppdelat i rond 1, rond 2 samt en avgörande och spännande final. Spelet passar för vuxna och ungdomar från 15 år och uppåt, och antalet spelare kan vara mellan 2 och 8 personer. Speltiden per spelrunda uppskattas till ungefär 45 minuter, men det beror så klart på spelarna. Med andra ord är detta spel perfekt att ta fram på kvällen efter middagen eller som underhållning på festen.

Väggkruka Cliff – för en snygg inredning

Trenden med att fylla sitt hem med så mycket blommor och växter som möjligt har kommit för att stanna. Vi vill gärna ha naturen så tätt inpå oss som möjligt, och varför inte odla ätbara örter och sallader hemma året runt? Den här väggkrukan passar både att sätta upp som en eller i par och den är en bra budgetpresent för den som inte har en stor budget eller som vill ha råd att köpa ett litet kit av presenter.

Väggkrukan Cliff från Lagerhaus finns i två olika utföranden. En i svart med geometriska former och en vit med runda, mjuka former. Båda har väggupphängning och är pulverlackerade för en snygg finish. Krukans höjd är 26 cm, bredden är 8,5 cm och längden är 16 cm. Dessa krukor tar alltså inte upp stor plats och kan med fördel hängas i par. Varför inte köpa till en fin krukväxt eller ört som kan följa med som ytterligare en present i denna praktiska väggupphängda kruka.

Skeppshult Pannkakspanna gjutjärn 23 cm trähandtag – för perfekta pannkakor

Vill du ge bort en present som kommer kunna hålla i generationer framöver och fortfarande leverera lika perfekt stekta pannkakor som dag ett så är detta presenten du ska kolla in. En gjutjärnspanna har en otrolig livslängd och är ett hälsosamt alternativ att tillaga sin mat i. Den enda rengöring en gjutjärnspanna behöver är att den diskas med enbart hett vatten och då och då smörjs och bränns in med vegetabilisk olja.

Den här pannkakspannan i gjutjärn från Skeppshult är tillverkad i Sverige och förbehandlad med naturlig och kravmärkt rapsolja från Carlshamns och ger på så vis en bra stekyta utan tillförda kemikalier. Diametern på denna panna är 23 cm och pannan har ett snyggt trähandtag som ger en känsla av lyx samtidigt som träet förhindrar att man bränner sig på handtaget. Gjutjärnspannan kan användas på alla typer av spisar, grillar och även över öppen eld.

Alligator Lökskärare original – praktiskt för matlagning

Vill du underlätta din vän eller familjemedlems matlagning kan denna lökskärare vara en bra present. Att hacka lök eller grönsaker är något de allra flesta av oss kanske inte tycker är särskilt roligt, dessutom kan det ibland ta onödigt lång tid särskilt om det ska hackas större mängder. Med denna lökskärare kan lök och andra grönsaker hackas på nolltid, vilket reducerar tiden det tar att tillaga den där goda lunchen eller middagen.

Denna hackare är så enkel att använda, bara rensa bort lökbladen, lägg löken på hackaren och tryck! Denna lök- och grönsaksskärare är en svensk uppfinning av Benny Engdahl. Konstruktionen har en 6×6 mm stor knivinsats som snabbt och enkelt skär och hackar upp grönsakerna och om man önskar kan man köpa till en knivsats med storleken 12×12 mm samt en uppsamlare där de hackade grönsakerna samlas efter hackningen. Den är gjord i ABS-plast och har knivar av rostfritt stål och tål därmed maskindisk.

Rivlakrits - rivsalt med lakritssmak – en kul detalj på matbordet

Rivsalt har blivit en populär detalj på matbordet både för att det ser vackert och tilltalande ut men också för att saltet i dessa rivsalt är helt utan tillsatser och tillför en god sälta till maten. Det är formgivaren och innovatören Jens Sandringer som kom på idén med att sälja fint förpackat rivsalt i Sverige. Han upptäckte detta fenomen i Peking där kockarna rev rosa salt över maten vid middagsbordet. Detta salt är ett svart block som kommer att falla lakritsälskare i smaken.

Lakritsroten har en höjd på 9 cm och en bredd på cirka 6,5 cm. Medföljer gör en vacker och praktisk bricka i ljust trä samt ett rivjärn som placeras i träbrickan. Det ställs sedan det på bordet för lätt åtkomst. Lakritsen är tillverkad i Italien och innehåller inga föroreningar eller tillsatser. Detta kan helt enkelt vara en perfekt present till den matlagningsintresserade eller lakritsälskaren. Dessutom är denna present annorlunda och ett roligt inslag på matbordet.

Mon Amie Kökshandduk 43x67 cm – ett snyggt tillskott med ett klassiskt motiv

Rörstrands omåttligt populära serie Mon Amie har säkerligen inte undgått någon. Det var Marianne Westman som designade denna vackra lilla blomma när hon gick på Konstfack under 1940-talet men det var först under 50-talet som designen fick sin slutliga design och det var även då som dess popularitet sköt i höjden, och serien är än idag mycket populär. Mon Amie finns i tallrikar, skålar, muggar och här även i form av en kökshandduk.

Kökshandduken i serien Mon Amie passar både den som redan samlar på Rörstrandsklassikern, men den passar också till den som behöver en fin kökshandduk till sitt porslin. Kökshandduken är tillverkad i slittålig och hållbar bomull och har en storlek om 43×67 cm. Kökshandduken passar perfekt att ges som present i par, eller tillsammans med porslin ur Mon Amie-serien. Kökshandduken kan också ges som gåva tillsammans med ett annat köksvänligt föremål för att skapa ett trevligt och användbart presentkit till mottagaren.

Guldfärgat bestickset i 16 delar – för finare tillfällen

Vill du sätta guldkant på den inflyttades vardag kan detta guldfärgade bestickset från Lagerhaus vara en bra inflyttningspresent. Detta bestickset passar både till vardagens måltider och till festligare tillfällen, och besticken gör sig särskilt bra mot mörkare porslin och dukningar. Varför inte matcha besticken med andra guldfärgade detaljer på bordet? Besticksetet kommer i 16 delar och det innehåller med andra ord fyra stycken knivar, fyra gafflar, fyra skedar samt fyra teskedar till dessert.

Besticken i detta set är slitstarka och har en lång hållbarhetstid, vilket också är positivt för miljön. De är tillverkade i rostfritt stål med en guldfärgad pläterring. Besticken har en matt yta vilket ger en modern och stilren känsla. Längden på knivar, skedar och gafflar är 22 cm vilket är en bra storlek för vuxna. Teskedarna är något mindre. Eftersom besticken är i rostfritt stål tål de maskindisk utan att rosta eller få repor.

Förvaringskorg Cobra – för snyggare förvaring

De flesta av oss önskar oss nog fler och snyggare förvaringsmöjligheter och detta kan denna förvaringskorg råda bot på. Denna förvaringskorg håller inte bara ordning och reda utan den är också en snygg inredningsdetalj både ensam och i par. Förvaringskorgen Cobra är tillverkad i naturmaterial och flätad med plastband för extra hållbarhet. Korgen kommer från Lagerhaus och finns även i flera olika storlekar som kompletterar denna storlek på 31 cm i diameter och höjd på 21 cm.

Förvaringskorgen Cobra är dessutom ett bra val om du har en tajt budget eller vill köpa flera korgar eller andra presenter. I denna förvaringskorg kan allt ifrån smutstvätt, leksaker som lego och småprylar, till TV-fjärrkontroller och pennor gömmas. Eftersom korgen är tillverkad i naturmaterial och har en stilren design passar den till de allra flesta hem och inredningsstilar och är därmed ett säkert kort när du ska ge bort en present.

Morberg - Maten, drycken och konsten att kombinera – för den blivande kocken

Har den du ska köpa en present till nyligen flyttat hemifrån kan du räkna med att det behövs en kokbok i hemmet. Och då finns denna läckra kokbok som förslag, för förutom att vara en av våra mest kända skådespelare så är Per Morberg också en hyllad kock som gärna plockar fram rena, svenska råvaror och piffar till husmanskosten och ger den ett välkommet lyft. Oavsett vad man tycker om Per Morbergs karismatiska och något speciella matlagningsprogram så har han en stor kunskap om smaker, råvaror och drycker samt hur dessa ska kombineras på allra bästa sätt. I denna kokbok samlas recept och råd med vackra fotografier.

I kokboken ”Morberg – Maten, drycken och konsten att kombinera” hittar du bland annat välsmakande recept på gravad lax, stuvad lake, pressgurka, remouladsås, köttbullar och fläskpannkaka. Per Morberg visar upp husmanskostens smaksensationer som är långt ifrån de färdigköpta köttbullarna eller bruna bönorna i plastkorv från kyldisken. Boken är praktiskt uppdelad i olika sektioner med kött- fisk- och grönsaksrätter vilket gör det enkelt att hitta den typ av recept som en blivande kocka kan vara sugen på att tillaga.

Wilfa Slowjuicer SJCD-150A Juicemaster – för godare drycker

Vill du ge bort en inflyttningspresent som både känns lyxig och hälsosam kan du ge bort denna Slowjuicer som färskpressar frukt och grönsaker på nolltid! Med Wilfa Slowjuicer är det enkelt att börja dagen med en nyttig dryck. Eftersom detta är en slowjuicer pressas grönsaker och frukt på bästa möjliga sätt tack vare den långsamma pressningshastigheten. På grund av detta ökar kvaliteten och hållbarheten på juicen, samt att smaken förstärks jämfört med en vanlig råsaftcentrifug.

Wilfa Slowjuicer SJCD-150A Juicemaster är dessutom snygg och går därmed att ha framme på köksbänken. Maskinen är i färgerna silver och svart och är tillverkad av aluminium samt genomskinlig plast. Till denna Wilfa slowjuicer medföljer en bricka att lägga frukt och grönsaker på innan de pressas ned, samt en behållare som du även kan servera juicen ur. Maskinen är dessutom utrustad med ett droppstopp för att förhindra spill och slask på arbetsytan.

Chennai Plate tallrik – porslin för vardag och fest

Ett exempel på en bra och användbar inflyttningspresent är porslin, och i detta fall handlar det om vackra tallrikar. Att kunna duka bordet lite extra vackert och färggrant förgyller både matplatsen och maten som ser aptitligare ut. Denna tallrik heter Chennai och kommer från märket Indiska. Tallriken har en djup plommonlila kulör med en glansig finish. Kanterna har ett vackert mönster som påminner om blommor och vågor, medan själva tallriken är slät.

Tallriken är platt och har en storlek om 25,5 cm i diameter och en höjd på 3,5 centimeter. Undersidan av tallriken har en låg fot vilket gör att tallriken står stadigt på bordsytan. I denna serie finns även assietter, skålar och djuptallrikar. Det finns även en mängd olika kulörer att välja bland eller att mixa och matcha porslinet med. Tallriken är tillverkad i materialet stengods som är hållbart och som tål både maskindisk och microvågsugn.

Cabbage Skål kålblad – läckert för servering

När det handlar om att duka upp och kunna serva sin mat vackert och på ett praktiskt sätt kommer stora skålar och serveringsfat väl till användning. Denna stora skål, eller serveringsfat, kommer från köksserien Cabbage från märket Bordallo Pinheiro. Skålen liknar ett vackert mörkgrönt kålblad, och gör garanterat succé på matbordet. Denna inflyttningspresent passar både för den som bott i eget hem i många år och den som precis flyttat hemifrån.

I serien Cabbage från Bordallo Pinheiro ingår även tallrikar i olika utföranden och storlekar samt olika typer av skålar. Skålen Cabbage är tillverkad i hållbar keramik som tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Denna vackra skål i form av ett kålhuvud har dessutom en glansig yta, som inte bara är snygg utan även underlättar rengöringen. Skålen har en bredd på 32,5 centimeter, en längd på 35,5 centimeter samt en höjd på 7,8 centimeter.

Global Knivset G-2, G-9, GS-11 – allt som behövs för hemmakocken

För att göra matlagningen både rolig och ett snäpp bättre krävs alltid vassa och användbara knivar. Detta knivset om tre innehåller populära knivar från märket Global. Dessa knivar täcker de flesta användningsområdena i köket och håller en hög kvalitet samtidigt som de har en snygg design. Därför fungerar detta knivset perfekt till en person som precis flyttat hemifrån och behöver fylla på kökslådorna, men presenten kan också passa någon som behöver uppdatera knivlådan. Knivsetet innehåller knivarna G-2, G-9 och GS-11.

Kniven G-2 är en utmärkt kockkniv och är 20 centimeter lång. Den ligger stadigt i handen och är riktigt vass. Denna kniv kan med fördel användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött, fisk eller fågel. Kniven G-9 är en brödkniv som är 22 centimeter lång. Denna kniv skär snyggt och smidigt igenom brödet. GS-11 är kniven som passar till de pilliga och krångliga uppgifterna i köket. Kniven är en korsning mellan en filé- och skalkniv.

Rubicson Trådlös stektermometer – ett måste för första julskinkan

Den här trådlösa stektermometern från märket Rubicson kommer att underlätta all tillagning av kött. Stektermometern är en lika bra present till den erfarna kocken som till den nyblivna kocken. Stektermometern är anpassad för 8 olika köttyper och den har en inbyggd timerfunktion. När förinställd tid eller temperatur uppnåtts signalerar enheten med en tydlig ljudsignal. Stektermometern har dessutom hela 25 meters räckvidd som gör att den som lagar mat enkelt kan sätta stektermometern i köttet, ta med sig basenheten och göra något annat i ett helt annat rum.

Med denna stektermometer från Rubicson har kocken full kontroll. Det kommer inte längre vara krångligt att få till en bra innertemperatur på köttet, och den som lagar mat kommer inte heller råka glömma bort köttet i ugnen. Termometern är ett bra budgetalternativ och den är dessutom väldigt användbar. Mätområdet för denna stektermometer är 0 till 250 grader Celsius. Enheten drivs med fyra stycken AAA-batterier som inte medföljer vid köp.

Smeg Espressomaskin 50-tals stil pastellgrön – för kaffeälskaren

Vill du själv satsa på en lite dyrare present till den nyinflyttade personen? Ska du kanske gå ihop med några fler och köpa en gemensam inflyttningspresent? Då kanske ni ska satsa på denna espressomaskin från Smeg som är omåttligt populär. Den här espressomaskinen har en vacker och trendig retrodesign i pastellgrönt och rostfritt stål. Den här maskinen är så pass snygg att den inte bara är praktisk utan även fungerar som en läcker inredningsdetalj.

Smegs espressomaskin är inte bara snygg, den gör också gott kaffe. Det går snabbt och enkelt att ställa in kaffets temperatur och bryggtid samt mängden kaffe som ska bryggas. Som minst går det att brygga två koppar. Vattentanken rymmer 1 liter vatten och denna går att ta loss för rengöring om man önskar det. Det går även att brygga varmt vatten för en god kopp te med denna maskin. Espressomaskinen har dessutom en funktionell anti-droppbricka samt en standby-funktion.

Dorre Serveringsvagn runt svart smide med trähyllor – en snygg inredningsdetalj

Vill du ge bort en present som är lite rolig, retroinfluerad och användbar så är denna serveringsvagn ett bra tips! Serveringsvagnen kan användas till att ställa flaskor och glas på, och på så vis användas så som en serveringsvagn traditionellt sett använts. I dagsläget används dock serveringsvagnar till många andra användningsområden också, som fina bord där det går att ställa bland annat krukväxter, lägga fram magasin och böcker, placera ut ljuslyktor, eller helt andra föremål på.

Denna klassiska och snygga serveringsvagn passar väl in både i det mer moderna hemmet och i ett hem med mer retroinredning. Serveringsvagnen har hållbara hyllor i trä som enkelt torkas av samt en stark stomme i svart smide. Fyra låsbara hjul finns också på serveringsvagnen som underlättar förflyttning, servering och placering av vagnen. Serveringsvagnen kommer från märket Dorre och har en total storlek på 39 centimeter i bredd och 64 centimeter i höjd.

Fler tips på Inflyttningspresent

Visar 1–40 av 78 resultat