Mini växthus prydnad

Inflyttningspresent | Presenttips

Tips på inflyttningspresent till olika boenden

Vad, vad, vad ska jag ge bort i inflyttningspresent? Vi har funderat en del på den frågan och har nedan sammanställt några idéer och tips på bra inflyttningspresenter. 

Vad som passar att ge bort i inflyttningspresent är föga förvånande väldigt beroende av vad för typ av boende mottagaren av presenten flyttar till. De flesta människor gör en hyfsat lik bostadskarriär genom livet där de initialt flyttar till ett första boende som oftast är relativt litet. Boendet är litet för att man oftast bara är en eller två personer vid flyttillfället (och inte behöver mer plats) och/eller att man inte har råd till större pga att man fortfarande är i början på sin karriär. 

Nästa flytt brukar oftast bli till ett lite större boende, antingen en större lägenhet eller ett hus. Flytten till större motiveras av samma skäl som ovan där behovet av yta ökar pga tillökning till familjen eller att man helt enkelt har råd till större boende. 

Det sista steget brukar vara en flytt till ett lite mindre boende igen. Detta är ofta drivet av att de boende inte längre behöver lite mycket yta (barnen har kanske flyttat ut), inte orkar ta hand om ett större boende (kanske pga åldrande) eller att man vill frigöra pengar för att ha råd till andra intressen (som att resa till exempel).

Nedan har vi således sorterat in tips på inflyttningspresenter som passar att ge bort när någon flyttar till de olika typerna av boende:

 

Till den som flyttar för första gången

 
De som flyttar för första gången är den grupp som är lättast att hitta inflyttningspresent till. Detta då de oftast inte har så mycket saker sen tidigare och således behöver mycket prylar för att fylla sitt nya hem. Speciellt köksattiraljer (som ibland kan kosta en del) är ofta eftertraktat att få i inflyttningspresent. Nedan är våra bästa tips på inflyttningspresent till de som flyttar för första gången:

Kaffebryggare. Svenskar älskar att dricka kaffe. Och dricker personen inte kaffe så kommer de garanterat få användning av kaffekokaren ändå när alla kaffedrickande vänner kommer på besök. Vår absoluta favorit är Moccamaster.

Moccamaster kaffebryggare

Tallrikar och/eller glas. Dessa är två typiska saker som den nyinflyttade ofta behöver. Här kan du variera dig väldigt beroende på vilken budget du har. Cervera och Rum21 är våra favoriter när det kommer till tallrikar och glas.

Swedish Grace tallrik

En av våra favoriter är Swedish Grace som bl.a. finns hos Cervera.

Läs mer om Swedish Grace tallrik hos Cervera

En annan snygg tallrik är Nordic Sand som bl.a. finns hos Rum21.

Läs mer om Nordic Sand tallrik hos Rum21

Dammsugare. Kanske lite tråkigt kan tyckas men alla behöver vi en. Den som får en dammsugare i inflyttningspresent kommer troligtvis vara dig evigt tacksam. Det finns såklart mängder av olika varianter att välja mellan, men till första boendet tycker vi att den lilla Electrolux Silent Performer fungerar perfekt som present. Den har fått bra betyg i flera konsumenttester och priset ligger på under 1 000 kr. 

Electrolux ESP72DB Silent Performer. Finns hos Tretti.

Inredningsattiraljer. När den nyinflyttade har alla produkter som behövs i ett modernt hem (köksutrustning, städartiklar, osv) är ett tips att istället fokusera på presenter som man kanske inte nödvändigtvis behöver, men som höjer det visuella intrycket av bostaden. Nedan har vi listat ett par produkter som vi tycker är väldigt snygga och som med ett ganska stilrent grepp passar in i många hem.

Ljusstake från Skultuna i mässing. Finns hos Åhlens.

Läs mer Skultuna ljusstake hos Åhlens.

Snygg vas från Klong – 13 cm diameter. Finns hos Home by Sweden.

Läs mer om Klong vas hos Home by Sweden.

Kruka inflyttningspresent

Convex kruka från Cooees – 14 cm i diameter. Finns hos Home by Sweden.

Läs mer om Convex kruka hos Home by Sweden

Nordic Sea fruktskål 22,5 cm från Broste Copenhagen.

Flytta till hus

 

När dina vänner börjar flytta till hus så öppnas plötsligt en helt ny kategori av gåvor upp – presenter till uteplatsen och trädgården. Här finns mängder med roliga prylar att ge bort. Nedan har vi listat våra favoriter att skänka i inflyttningspresent:

Gräsklippare. Här finns det väldigt många varianter att välja på. I stigande pris finns det: manuell gammal hederlig, eldriven, batteridriven, bensindriven eller robotgräsklippare. I vår erfarenhet används sällan de manuella av olika anledningar. Inte sällan för att de står och blir rostiga och tröga. De eldrivna är lite meckiga eftersom du behöver ha dem kopplade i ett vägguttag hela tiden. Bensindrivna är prisvärda och effektiva, men högljudda och miljöförstörande. En robotgräsklippare är oftast det mest åtråvärda, men kan vara väldigt dyra. Har du plånboken för det så är det det absolut bästa alternativet. Nedan har vi listat vår favorit. Den har fått toppbetyg i flera konsumenttester. 

McCulloch ROB R600 robotgräsklippare

Otroligt prisvärd robotgräsklippare som rankar högt i flera konsumenttester. Fungerar på gräsmattor upp till 600 kvadratmeter i storlek. Finns hos Clas Ohlson.

Läs mer om McCulloch ROB R600 hos Clas Ohlson

Känner du att du inte har plånboken för att ge bort en robotgräsklippare, så är en batteridriven att ypperligt alternativ. Vi har listat vår favorit nedan. Den är relativt billig, tyst och kan klippa upp till 300 kvadratmeter på en laddning.

Elgräsklippare från Black & Decker
Batteridriven Gräsklippare Black & Decker CLM3820L1-QW

Prisvärt alternativ till en robotgräsklippare – batteridriven gräsklippare från Black & Decker. 

Läs mer om Batteridriven Gräsklippare Black & Decker hos Byggmax

Grill. Att kunna grilla på sommaren är en höjdpunkt många som flyttar till hus ser fram emot. Vad bättre än att då skänka en splitter ny grill till de nyinflyttade. Likt gräsklipparna ovan finns det en mängd varianter av grillar. När man tagit sig igenom ett antal konsumenttester så inser man att valet egentligen handlar om det ska vara kolgrill eller gasolgrill. Vi har kört båda varianterna i många år och trivs bra med båda. Gasolgrillen ger lite mer kontroll och snabbare uppvärmning men är dyrare i inköp, medan kolgrillen är lite billigare att köpa in men lite långsammare att få igång och svår att få fart på när det blir lite kallare ute. 

Som inflyttningspresent rekommenderar vi en klotformad kolgrill. Den är billig, enkel att använda och ger väldigt god smak (förutsatt att man inte bränner maten). Nedan har vi listat vår favorit.

Landmann Grillchef klotgrill ligger perfekt där kvalitet och pris möts. Finns hos Net On Net.

Läs mer om Landmann Grillchef klotgrill hos Net On Net

Snygg trädgårdsslang. En snygg trädgårdsslang är en lite rolig men samtidigt användbar gåva till den nya husägaren. Har presentmottagaren en känsla för stil så kommer denna presenten garanterat uppskattas. Vanliga trädgårdsslangar är ju inte direkt kända för att vara snygga.

Garden Glory trädgårdsslang i guldfärg. Finns i flera olika färger att välja på. 

Läs mer om Garden Glory trädgårdsslang hos Rum21

Utemöbel till trädgården. Detta kan bli en väldigt uppskattad present till den nya husägaren. VidaXL är vår favorit när det kommer till utemöbler. De har otroligt konkurrenskraftiga priser och levererar hela vägen fram till dörren om du vill. 

Snygg däckstol i akaciaträ. Finns hos VidaXL.

Läs mer om Däckstol i akaciaträ hos VidaXL

Flytta till mindre

 

Till den som flyttar från exempelvis ett hus till ett lite mindre boende gäller det att tänka till när det kommer till inflyttningspresent. Då presentmottagaren precis har flyttat till mindre och troligtvis har fått vara väldigt selektiv i vad som ska följa med i flytten, gäller det att bara ge bort något som vederbörande verkligen kan ha nytta av men som också får plats. Inga snygga utemöbler den här gången alltså. 

Rolig vinhållare. Denna present har funnits ett par år nu, men är vad vi erfar är den fortfarande populär. Inte så svårt att förstå varför kanske? Den är snygg, stilren och lite festlig. 

Lasso Vinställ som både är användbart och snyggt. Finns hos Coolstuff.

Läs mer om Lasso Vinställ hos CoolStuff

Robotdammsugare. En del som flyttar till mindre gör det av anledningen att de börjar komma upp i åren och inte orkar ta hand om ett stort hem längre. Vad bättre då än att ge bort en robotdammsugare så att de slipper dammsuga?

Vår favorit bland robotdammsugarna är Neato Botvac D3. Den har fått höga betyg i flertalet konsumenttester bland annat pga att den håller samma klass som de dyrare dammsugarna trots att den kostar mycket mindre. Vidare kan man styra och schemalägga dammsugaren via medföljande app till din telefon. 

Läs mer om Neato Botvac D3 hos Tretti

Blomlåda för balkongräcke. En billig present som kommer skänka mängder med glädje till den som saknar trädgården i sitt gamla hus. 

Mini-växthus. En väldigt kul inflyttningspresent som går att utforma enligt eget tycke genom att fylla med olika växter. Finns i tre olika storlekar. 

Mini växthus prydnad

Mini-växthus som går att fylla med ett eget mikro-ekosystem. Finns hos Bagaren & Kocken.

Läs mer om Mini-växthus hos Bagaren & Kocken

Förhoppningsvis har vi skänkt er lite presentinspiration med ovanstående gåvor. Vill ni tipsa om en speciellt bra gåva som ni vill att andra ska få ta del av – maila då in till oss på födelsedagspresenter.se

Glöm inte att skriva upp er på vår maillista så att ni kan få våra nya presenttips direkt in i mailkorgen när de kommer ut!

Fler tips på Inflyttningspresent

Visar 1–40 av 78 resultat

Dela gärna inlägget

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på twitter
Dela på pinterest

Upptäck fler inlägg från oss