Present till Barn - 0, 1, 2, 3, 4, 5 och 6 år

MJUKISDJURET DINO

Att handla presenter till barn kan ofta vara lite klurigare än man initialt tänkt sig. Speciellt när det inte är ens eget barn och du kanske inte träffar vederbörande så ofta. Det som var vettigt när barnet var tre kan vara helt irrelevant eller till och med opassande när barnet är sex. I de unga åldrarna går det ju otroligt fort framåt. Betänk att en sexåring är 100% äldre än en treåring i sinne och kropp. Tänk själv vad du önskade dig när du var hälften så ung. Förmodligen inte samma saker du vill ha idag. 

Vi försöker därför med detta inlägg underlätta jakten på en vettig födelsedagspresent genom att stapla upp några enkla fakta, tips och riktlinjer att förhålla sig. Vi listar även ett par bra presentförsäljare. Nedan följer saker att tänka på när du handlar presenter till barn i respektive åldrar.

0 – 2 år. Att tänka på:

  • Barnen i detta åldersspann är egentligen för unga för att förstå vad de får i present. Att då köpa väldigt dyra presenter kan te sig vara onödigt. 
  • Presenter som går hem är ofta färgglada och interaktiva, dvs att de ger ifrån sig ljud eller ljus när barnet gör något med den. 
  • Eftersom barnet ofta nöjer sig med något billigt och färgglatt är ett hett tips att istället klura på vad föräldrarna behöver. En födelsedagspresent till lille junior på ett år behöver inte vara en bok som låter när man öppnar den, utan kan lika väl vara en ny bärsele till föräldrarna. 
  • Ett konkret tips som även tar hand om dina framtida presentbekymmer är att starta ett långsiktigt sparande åt barnet. Det är inte alltid populärt hos barnet på kort sikt, men att kunna lämna över en stor summa pengar på barnets 18-årsdag väger upp för det. 

2-4 år. Att tänka på:

  • Mellan 2-4 års ålder händer otroligt mycket i barnets utveckling. Ordförråd, förståelse, självständighet och rörelse utvecklas snabbt. Presenter där barnet får utlopp för denna utveckling är därför att rekommendera. Ett exempel är att sätta ihop en maskeradlåda med gamla kläder till barnet. Ett annat är ett enkelt pussel. Ett tredje är en boll som barnet kan sparka på och springa efter. Ganska basic fortfarande med andra ord. 
  • Söker du köpa present till någon annans barn kan det vara svårt att veta vad barnet gillar. Eftersom utvecklingen i dessa åldrarna går så snabbt är ett bra tips att höra med föräldrarna vad barnet gillar och har för intressen för tillfället.
  • Eftersom presenterna fortfarande tenderar att vara ganska enkla, kan det återigen vara värt att fundera ett varv om det finns någon present som underlättar eller kommer föräldrarna till gagn också. En rolig boll och lite nya kläder till barnet är ju både roligt för barnet (bollen) och bra för föräldrarna (sparar in pengar på kläder).   

4-6 år. Att tänka på:

  • Utvecklingen fortsätter i rasande takt för barnet. I detta åldersspann börjar det bli allt viktigare med kompisar och lek med andra barn. Ett tips är därför leksaker som bjuder in till gemensam lek, exempelvis spel, dockhus, bilbanor osv.
  • Barnen börjar i denna ålder bli tillräckligt gamla för att uppskatta och förstå upplevelse-presenter. Exempel på barnanpassade sådana kan vara att ta med barnet till ett museum, terrarium, akvarium osv. Upplevelserna stärker barnets lärande och kommer garanterat generera ett par roliga frågor.
  • En del barn vill börja lära sig läsa redan när de börjar närma sig sex års ålder. Hör med föräldrarna om det inte är ditt eget barn. Kanske är det dags för en enkel bok till barnet redan nu

Present till barn 0-6 år

Visar 1–40 av 63 resultat

Våra bästa återförsäljare av
PRESENT TILL BARN

Babyshop logo

Babyshop

En av våra favoriter när det kommer till barnkläder. De finns verkligen hur många märken som helst att välja på här. Som tur är är sidan enkelt strukturerad så att man kan söka båda på märke och typ av plagg. Förutom kläder säljer de även likt Lekmer mängder av andra produkter nyblivna föräldrar behöver som barnvagnar och bilstolar. Ett tips är att kika i deras Outlet-avdelning där de listar produkter på rea just nu.

Barnkalaset

Här har de allt du behöver för att fixa det perfekta bankalaset. Förutom alla kalas-artiklar du behöver så som tallrikar, ballonger, dekorationer, med mera så säljer de även maskeradkläder ifall du vill ordna ett barnkalas utöver det vanliga. De har även en flik med tips på barnkalas-teman vilket är väldigt hjälpfullt. Väljer du sedan ett tema som t.ex. dinosaurier, prinsessor eller superhjältar så får du alla produkter inom det temat på en och samma sida. Jättesmidigt faktiskt!

Born This Day

En väldigt populär present till de helt nyfödda och deras föräldrar. Presenten består av en plansch med ett färgglatt och snyggt motiv och information om den nyföddas födelsedatum, vikt och längd. Man kan såklart välja bland flera olika motiv. Länk till Born This Day.

Lekmer

Vår one-stop-shop när det kommer till barnprodukter. De har en snygg och välorganiserad hemsida och säljer allt du behöver för att ta hand om ett barn förutom kläder och mat. Vi snackar barnvagnar, bilstolar, pipmuggar, leksaker, sängar ja till och med amnings-hjälpredskap. Så letar du efter en födelsedagspresent till ett par nyblivna föräldrar så är det här din sida.