Gör din egen gin - kit

Present till Pappa

Det finns många tillfällen när det passar att ge en present till din pappa. Det mest uppenbara är kanske farsdag, eller när det vankas födelsedag. Bägge dessa är givna dagar för de flesta och där du självklart gratulerar, kanske med ett telefonsamtal eller en blomsterbukett. Men varför inte satsa på en personlig gåva, och inte bara på givna dagar utan bara för att du vill ge din pappa något. Utan någon annan anledning än att du vill visa honom att han är uppskattad. Oavsett tillfälle kommer han med säkerhet uppskatta att få en genomtänkt gåva.

Att visa uppskattning är något många av oss är dåliga på att göra till vardags, det blir lätt att bemärkelsedagar är enda tillfället. Vi har därför laddat en kategori med suveräna tips på presenter till din pappa. Här finns praktiska saker, upplevelsepaket, roliga presenter och en mängd andra gåvor som du kan välja bland. Hittar du inte det du vill ha i denna kategorin så surfa vidare till våra övriga kategorier så tror vi säkert att du kommer att hitta något.

Vad ska du köpa till din pappa?

Att hitta presenter till din pappa kanske inte alltid är det enklaste. Av någon anledning brukar det vara så att pappor redan har det mesta. Så det gäller att tänka till och försöka hitta det där lilla extra som inte redan står och samlar damm i en garderob. Som alltid när du ska köpa något till någon annan så handlar det främst om att utgå från mottagaren och dennes intressen, och att det inte är något som de redan har. Det är en utmaning, men det är inte omöjligt.

En bra present ska vara något som din pappa verkligen uppskattar. Den ska vara användbar på riktigt och inte bara i teorin. En bra present är något som inte bara ställs i en garderob eller läggs i en låda. Hur mycket presenten får kosta är en fråga om tillfälle och din egen plånbok, tanken är många gånger viktigare än prislappen. Här hittar du allt från shaving kit till tofflor, här finns gör egna-projekt, intressanta böcker och läckra klockor som alternativ. Du hittar till och med en drönare om det är något som kan passa din pappa.

Vad behöver pappa?

Bland det värsta du kan göra är att ge någon en present som inte behövs. Se därför till att tänka igenom det du köper innan. Om pappa inte gillar att laga mat kanske inte en skärbräda är rätt present. Om han har tummen mitt i handen och bor i en mindre lägenhet ska du kanske inte köpa en vinkelslip. Det gäller att välja rätt och hitta den perfekta presenten. Vi har försökt underlätta det för dig och har här nedan listat en del både roliga och praktiska presenter som kanske passa just din pappa. Ta en titt, vi tror nog att du kommer hitta något.

21 presenttips för pappa

DJI Mavic Air Fly Drönare för den lekfulla

En drönare är kul. Din pappa är nästan garanterat i den ålder där det roligaste som fanns när han var barn var motorstyrda leksaker av olika slag. Nu är det dags att växla upp det intresset till nästa steg. Med DJI:s drönare kan han bli kvarterets flygkung. Den här drönaren har dessutom en inbyggd kamera som filmar i 4K-upplösning, så om han är en sådan typ som gillar att hålla koll på vad som händer runt omkring är den perfekt.

En bra present ska vara både praktisk och rolig. Det är något den här drönaren uppfyller med råge. Bara för att pappa blivit äldre betyder det inte att han slutat leka, med den här kan du och din pappa ha kul ihop med. Ta med den på upptäcktsfärd i skogen, kolla in olika fåglar, fota läckra vyer eller vad ni än kan tänkas tycka är roligt. Se bara till att du har koll på var det är lagligt att flyga med drönaren och vad det är lämpligt att filma.

Gör din egen ost-kit för gourmén

Hipstertrenden har funnits ett tag och en del av hipstertraditionen som gärna får finnas kvar är intresset för att göra saker själv. Att på egen hand utforska hantverksmässig produktion av olika matvaror hellre än att köpa något massproducerat i snabbköpet på hörnet. Det här paketet innehåller allt din pappa behöver för att komma igång med att göra sin egen ost.

I paketet finns en grundsats för att göra åtta olika typer av ostar. De kan till och med bli helt vegetariska om man vill. Med det här kittet kan pappa imponera på nästa middagsbjudning genom att servera chèvretoast med getost i egen produktion. Eller varför inte ta nästa steg och göra egen paneer och laga en indisk ostbaserad maträtt. Ost är något de allra flesta gillar och blir glada över, så vi kan nästan garantera att detta är en present som kommer uppskattas.

Odla ditt eget bonsaiträd för pappan med gröna fingrar

Ett annat bra göra det själv-projekt är att odla sitt eget bonsaiträd. Ett bonsaiträd är ett miniatyrträd som ursprungligen kommer från Kina, men det är nog från Japan som de flesta känner det. Ett bonsaiträd är många saker i ett. Det är en växt, det är ett konstverk och det är i många fall en hel livsfilosofi med blad. Ger du detta till din pappa så har han ett projekt och kan långsamt forma trädet efter hur han vill ha det.

För att ett bonsaiträd ska bli helt perfekt krävs det mycket tid, kärlek och omsorg. Du kan se det som att du ger bort ett långsiktigt mindfulness-projekt. Här kan din pappa få det att växa så som han vill att det ska växa och sedan bli en perfekt miniatyr av ett vanligt träd. Ett bonsaiträd måste underhållas noga. Det ska beskäras för att vara så öppet som möjligt och lindas med metalltråd för att inte växa sig för stort. Så har din pappa gröna fingrar är detta den perfekta presenten.

Gör din egen gin-kit för drinkälskaren

Ytterligare en bra gör det själv-gåva är detta kit med allt din pappa behöver för att göra sin egen gin. Gin är en av de skenbart enklaste spritsorterna, men den som verkligen lär sig uppskatta ginen kommer öppna upp en helt ny värld av smaksensationer. Det är den sprit som det går att göra de överlägset bästa och mest varierade drinkarna på. Om du ska rekommendera din pappa att bara ha en spritsort i barskåpet så slår gin både vodka och whisky.

Den enklaste ginkombinationen – gin & tonic – är också en av världens mest populära drinkar av en anledning. Den är uppfriskande och törstsläckande utan att vara onödigt avancerad. Den går också att variera i evighet, och om din pappa mot förmodan skulle tröttna på den finns tusen andra fantastiska gindrinkar. Med detta kit kan din pappa utgå från vanlig genomskinlig sprit, som till exempel vodka, men kryddar den utifrån eget huvud så att slutprodukten blir just den gin han vill ha.

Morberg - Maten, drycken och konsten att kombinera ger inspiration

Har din pappa ett stort intresse för mat och dryck? Eller tycker du att han borde skaffa sig det? Då är det här en bra start och något som kommer hjälpa honom att klara sig även när din mamma inte är hemma. I den här kokboken tar mästerkocken Per Moberg sin utgångspunkt i traditionell svensk husmanskost men tar den vidare till nästa steg. Här finns spännande läsning om hur du kan laga husmanskost på ett nytt sätt.

Den här boken har ambitionen att bli en blivande klassiker i genren. Vi uppskattar att han tar upp en gammal mattradition som i det globaliserade samhället nästan försvunnit, samtidigt som han tar den till nästa nivå. Här handlar det inte bara om att ställa fram mat på bordet utan om att skapa en helhet. Hur bygger man den perfekta rätten, hur kombinerar man den med rätt tillbehör och rätt dryck? Allt det kan läras här, vi lovar att om din pappa inte gillade matlagning förut, så kommer du snart finna honom i köket, experimenterande med olika traditionella maträtter.

Shefu sous vide, när maten står i centrum

För den pappa som redan är en hyggligt avancerad hemmakock är det här presenten som kan hjälpa honom att ta sin matlagning till nästa nivå. Sous vide är den senaste stora trenden inom matlagning, och något som han lätt kan börja med hemma om han har rätt utrustning. Det här paketet innehåller allt som behövs för att han ska komma igång. Att sous vide har gått från att vara något dyrt och krångligt till något alla kan göra hemma är toppen.

När du lagar mat sous vide så kokas den långsamt. Det är en respektfull process som kan förhöja smaken på den enklaste rätt. För att få till det så vakuumförpackas maten innan den läggs i sous vide-kokaren. Det viktiga är att temperaturen sedan är jämn och rätt, och att det får ta den tid det tar. Följs bara de instruktionerna som kommer med kokaren så är det faktiskt svårt att misslyckas med matlagningen.

Orrefors Street Old Fashion, 4-pack, för att njuta av drinken

En Old Fashioned är en av de allra mest klassiska cocktails. Den är så pass klassisk att det är en av standardrinkarna som ingår i de internationella reglerna för bartendertävlingar. För som vanligt när det gäller sprit så är det lätt att komma igång, men svårt att bli en mästare. En Old Fashioned görs genom att muddla socker tillsammans med en bitter (till exempel Angostura) för att sedan hälla på bourbon eller cognac och toppa med en citronskiva och is.

De flesta cocktails kräver dock rätt glas för att karaktären i dem verkligen ska lyfta. Dessa Old Fashioned-glas från Orrefors är perfekta. De är snyggt och modernt designade. De har precis rätt form för drinken (och är dessutom bra glas att dricka whiskey eller bourbon ur). De har dessutom en lagom tyngd vilket är A och O när det kommer till att välja drinkglas. Vi lovar att din pappa kommer njuta extra av sin kvällsdrink.

Kronaby Sekel hybridklocka för alla smaker

När det kommer till att bära klockor finns det tre skolor. Det finns de som inte tycker de behöver en klocka och tror att de klarar sig med mobilen. Sedan finns det de som är helt inne på smarta klockor som ska vara helt digitala och ha en mängd olika funktioner som troligtvis aldrig används. Till sist finns traditionalisterna som aldrig skulle bära ett ur som inte är snyggt designat, mekaniskt och som är en accessoar.

Oavsett vilken skola din pappa tillhör så har vi den perfekt klockan. Kronabys hybridklocka är den perfekta gåvan. Den ser ut som en snygg kostymklocka på ytan, med minut- och sekundvisare. Under skalet finns en hel del smarta funktioner som dessutom kan styras med en app som finns till både IOS och Android. Den är helt enkelt det bästa av två världar.

Nuova Simonella kaffekvarn för kaffedrickaren

Kaffe är en seriös fråga för många. Men det kan bli ännu mera seriöst. Är din pappa en kaffeälskare som sätter på en kanna av det svarta guldet det första han gör på morgonen? Om så är fallet så kan du nu ge honom en smakupplevelse utöver det vanliga. Nu behöver han inte kompromissa bort smak och arom med färdigmalt kaffe.

För att få perfekt resultat och det godaste kaffet är det istället hela bönor, förvarade i frysen, som gäller. Dessa kan din pappa sedan själv mala i lagom mängd och i direkt anslutning till bryggningen. Nuovas kaffekvarn är en snygg och lagom avancerad maskin där han själv väljer vilket kaffe som ska malas. Simonellon klarar både vanligt bryggkaffe och espresso. Vad för kaffe som ska malas styrs enkelt genom att ställa in knivarna på rätt grovlek. Varför inte ge lite olika kaffebönor tillsammans med kvarnen för din pappa att prova i maskinen.

Mareld skärbräda för kocken

En sak som många underskattar betydelsen av i köket är en bra skärbräda. Gillar din pappa att laga mat så se till att han får en bra skärbräda. Han kommer garanterat att älska den. Den vi har valt ut till denna kategorin är en stadig och snygg skärbräda.

Marelds skärbräda är tillverkad i valnötsträ, vilket är både praktiskt då det är ett hårt material, och dessutom väldigt vackert att titta på. Den här skärbrädan är bra att arbeta på oavsett vad han ska skära. Men den fungerar också som ett dekorativt inslag på köksbordet om han vill använda den som uppläggningsfat. En skärbräda med två funktioner kan aldrig gå fel. Här kan din pappa använda den först för att skära på när han lagar maten, diska den och sedan låta den fungera som uppläggningsfat när det är dags att servera ostbrickan.

Ölbryggningskit IPA till ölfantasten

Tycker din pappa om öl? Då kan ett ölbryggningskit vara en smärre dröm att få i present! Med ett ölbryggningskit IPA 5,5 % kan han brygga sin egen India Pale Ale hemma och stoltsera med för vänner och familj. Ölet har en doft och smak av citrusfrukt och svagt av honung. Du kan brygga cirka fyra liter öl med det här kittet, vilket gör att det både räcker till honom själv och till andra.

Ett ölbryggningskit är bra för pappor som tycker om att fixa med saker, samtidigt som de tycker lika mycket om att avnjuta en kall öl framför tv:n eller i sällskap med andra. I kittet medföljer en receptsats för fyra liter India Pale Ale, fem liters jäskärl av glas, en termometer, en kapsyleringsapparat, ett par kapsyler, desinfektionsvätska, en silikonpropp samt ett jäsrör – det är allt som behövs för att brygga öl!

Rumours Barset till finsmakaren

Det är inte alla pappor som har lusten att brygga sitt eget öl från grunden, men att blanda drinkar och cocktails kanske är mer populärt? Med Rumours Barset i tre delar kan du låta din far känna sig som James Bond eller någon annan finsmakare för en kväll. Setet fungerar perfekt för att göra fördrinkar eller cocktails till en pokerrunda tillsammans med vänner och är mycket enkelt att använda.

Rumours Barset består av tre delar: en shaker, en sil och ett mått. Setet osar lyx och glamour. Om du vill göra presenten lite mer personlig kan du alltid köpa till några av din pappas favoritspritsorter och annat som kan vara behövligt när han ska göra sina drinkar., Gör ett extra speciellt kit med lime, oliver, syltlökar och någon dryck (till exempel vanligt sodavatten) att blanda ut spriten med.

Google Chromecast till teknikpappan

Om din pappa är en riktig tekniknörd kan du satsa på att köpa en Google Chromecast till nästa jul eller födelsedag. Det är en smart apparat som du kopplar in i din Tv via HDMI-uttaget. Google Chromecast gör det sedan möjligt för din pappa att titta på sina favoritserier direkt via Tv-skärmen och med hjälp av mobilen utan att du behöver koppla in en dator eller liknande.

Google Chromecast gör det möjligt att streama favoritserier på ett smidigt sätt. Denna enkla apparat lägger grunden till allt ifrån en mysig kväll med familjen till en fest med bra musik. Produkten är dessutom både snygg i sin enkla design och mycket smidig att använda sig av även om din pappa inte är kunnig inom teknik. Vem gillar inte nya teknikprylar att stoltsera med inför vänner och familj?

Barry Stretch nylonjacka till modepappan

Om du vill slå på stort och ge bort något av dyrare karaktär kan du satsa på en lika snygg som värmande jacka från det populära varumärket J. Lindeberg. Barry Stretch nylonjacka är en stilren dunjacka med luva. Modellen är av det kortare slaget och silhuetten är smal. Den här praktiska jackan passar lika bra på hösten och den tidigare delen av våren som under kallare vinterdagar med snö.

Alla pappor behöver jackor, men långt ifrån alla tycker att det är särskilt roligt att handla nya kläder. Då kan du komma som en räddning med Barry Stretch nylonjacka! Det här är ett säkert kort och en present som med stor sannolikhet kommer uppskattas av de flesta pappor, oavsett om de har ett sinne för stil eller inte. Vem har sagt att mjuka presenter måste vara tråkiga?

Samsonite Spark SNG Upright till globetrottern

Om din pappa älskar att resa är denna snygga väska från Samsonite en utmärkt present till honom. Samsonite Spark SNG Upright är en praktisk resväska som passar personer som reser ofta. Den är mycket smidig och behändig med smarta fack för laptop (upp till 15 tum) och surfplatta. Väskans mått är 45 x 35 x 18 cm, vilket gör att den passar perfekt som handbagage på flyget.

Samsonite är ett världsberömt märke som skapar väskor och reseaccessoarer av hög kvalitet. Denna väska, som både är funktionell och snygg, kommer dessutom med en 5 års global garanti. Det finns många praktiska fack och väskan har både lock och mellanvägg. Handtag finns både i botten och i toppen på väskan. Den har även dubbla hjul och draghandtag med två skenor. Med andra ord är denna väska från Samsonite alla globetrotters dröm!

Lysande däckventiler 2-pack till den cyklande pappan

Om din pappa tillhör gruppen män som gillar att cykla, antingen för att ta sig till jobbet eller för nöjes skulle, så är lysande däckventiler den perfekt presenten. De är både funktionella och häftiga, din pappa inte bara syns för andra trafikanter, han syns på ett häftigt neonliknande sätt. Nu är sena kvällar och tidiga morgnar inget problem när din pappa ska ge sig ut och cykla.

Däckventilerna är lätta att sätta fast på ventilen och de lyser med LED-ljus. De drivs med batteri som har en hållbarhet på mellan 40–50 timmar. Så länge cykeln rullar kommer din pappa att synas var han än befinner sig. Dessa ventiler passar på alla vanliga cykelventiler samt de som kallas för Dunlopventil. Om din pappa inte cyklar kan han lätt sätta på dem på bilen istället.

Sällskapsspelet "Debattera Mera" till den argumenterande pappan

Sällskapsspelet ”Debattera Mera” är ett roligt spel som passar perfekt till lekpappan som gillar att argumentera. I det här fyndiga spelet får spelarna leka politiker och debattera om olika sorters ämnen. Här finns det mer än 450 olika ämnen som både är seriösa och mindre seriösa. Dessutom får spelarna dra olika strategikort som ger dem galna strategier som de måste följa, som till exempel ”Gå till personangrepp”.

Debattera Mera innehåller många strategier och ämnen att diskutera som tillsammans skapar över 25 000 olika kombinationer. Det kan dock vara bra att ha i åtanke att vissa ämnen kan vara lite känsliga. Spelet rekommenderas från 15 år och uppåt och går att spela med 3–6 spelare. Med andra ord är det här spelet ett utmärkt familjespel som tar cirka 30 – 120 minuter att spela. Pappa som gillar att argumentera kommer att älska detta spel!

Tiger of Sweden – Tottis Navy Slips till slipsälskaren

Slipsen är nog en av de mest klassiska pappapresenterna. Vem har inte givit sin pappa en slips någon gång? Och vilken pappa blir inte glad över en snygg slips? Totty Navy Slips från Tiger of Sweden är en klassisk och elegant slips som passar vid de flesta tillfällen. Den är blå och enfärgad i 100 procent silke med fin struktur. En klassisk, stilren och tidslös slips med andra ord.

Tiger of Sweden är ett svenskt modeföretag som grundades redan 1903. Sedan dess har de tillverkat snygga och stilrena kläder för både kvinnor och män. Deras kläder och accessoarer kännetecknas av de bästa materialen, snygga detaljer och enkla, men vackra skärningar. Denna marinblåa slips är inget undantag. Om din pappa ofta klär upp sig och behöver variera sin slipsgarderob kommer denna eleganta present att göra stor succé.

Under Armour-leggings till sportpappan

Ett par snygga och sportiga leggings från Under Armour är en given present till alla sportiga pappor. Denna present passar även utmärkt till pappor som vill komma igång med sin träning. Snygga träningskläder sägs trots allt vara den bästa motivationen för att sätta igång. Med dessa svarta träningsbyxor kommer din pappa att vara redo för löpning i skogen, träning inför Vätternrundan eller ett pass på gymmet. Han kommer garanterat känna sig sportig och hurtig.

Dessa leggings är tillverkade av tyg med HeatGear-teknik (79 procent polyester och 21 procent elastan). Tyget gör att huden kan andas, vilket i sin tur gör att man håller sig sval när man tränar. Vissa delar av byxorna består dessutom av mesh som gör ventilationen ännu bättre. Byxorna går att tvätta i maskin i 30° och är den utmärkta presenten till pappan som tränar mycket eller som vill träna mer.

Kokboken Fisk & skaldjur för till kockpappan

En kokbok är den klockrena presenten till pappor som gillar mat och dryck. Om din pappa tycker om att stå i köket och hitta det perfekta vinet till maten, så kommer han garanterat att uppskatta denna present. -Tommy Myllymäki är en mycket meriterad kock som deltagit i ett flertal Tv-program. Här har han delat med sig av sina recept som alla kan göras hemma i köket.

Fokus i denna bok ligger på att din pappa ska kunna göra restaurangmat hemma. De flesta ingredienser går att hitta i den vanliga mataffären men de är i en kombination som din pappa troligtvis aldrig skulle kunnat komma på själv. Räkna med att nästa middag kommer vara mycket speciell, kanske får du provsmaka piggvar, poucherad och serverad med en vitvinssås med löjrom, ostron och sesamolja.

Hairy Man Combo-Matte Clay till den skäggiga pappan

Hairy Man Combo-Matte Clay är ett lyxigt kit med allt som behövs för att ta hand om håret och skägget. Denna present är utmärkt till pappan som gillar sitt skägg, men som kanske behöver ta hand om det lite bättre. Med dessa väldoftande produkter har det aldrig varit enklare att få till ett snyggt och vårdat yttre. Detta kit innehåller tre olika produkter, vilket gör det lätt att använda.

I kittet ingår Matt Clay 100 ml, Premium Beard Oil 15 ml och en träkam. Matt Clay är ett lervax som ger struktur och naturlig styling till håret. Vaxet ger en matt finish, vilket gör att det ser naturligt ut. Premium Beard är en olja som vårdar skägget. Skägget kommer att se friskare och glansigare ut och få en mjukare struktur. Träkamen kan användas för både hår och skägg.

Fler presenter till pappa

Visar 1–40 av 74 resultat