Gör din egen gin - kit

Present till Pappa

Det finns många tillfällen när det passar att ge en present till din pappa. Det mest uppenbara är kanske farsdag, eller när det vankas födelsedag. Bägge dessa är givna dagar för de flesta och där du självklart gratulerar, kanske med ett telefonsamtal eller en blomsterbukett. Men varför inte satsa på en personlig gåva, och inte bara på givna dagar utan bara för att du vill ge din pappa något. Utan någon annan anledning än att du vill visa honom att han är uppskattad. Oavsett tillfälle kommer han med säkerhet uppskatta att få en genomtänkt gåva.

Att visa uppskattning är något många av oss är dåliga på att göra till vardags, det blir lätt att bemärkelsedagar är enda tillfället. Vi har därför laddat en kategori med suveräna tips på presenter till din pappa. Här finns praktiska saker, upplevelsepaket, roliga presenter och en mängd andra gåvor som du kan välja bland. Hittar du inte det du vill ha i denna kategorin så surfa vidare till våra övriga kategorier så tror vi säkert att du kommer att hitta något.

Vad ska du köpa till din pappa?

Att hitta presenter till din pappa kanske inte alltid är det enklaste. Av någon anledning brukar det vara så att pappor redan har det mesta. Så det gäller att tänka till och försöka hitta det där lilla extra som inte redan står och samlar damm i en garderob. Som alltid när du ska köpa något till någon annan så handlar det främst om att utgå från mottagaren och dennes intressen, och att det inte är något som de redan har. Det är en utmaning, men det är inte omöjligt.

En bra present ska vara något som din pappa verkligen uppskattar. Den ska vara användbar på riktigt och inte bara i teorin. En bra present är något som inte bara ställs i en garderob eller läggs i en låda. Hur mycket presenten får kosta är en fråga om tillfälle och din egen plånbok, tanken är många gånger viktigare än prislappen. Här hittar du allt från shaving kit till tofflor, här finns gör egna-projekt, intressanta böcker och läckra klockor som alternativ. Du hittar till och med en drönare om det är något som kan passa din pappa.

Vad behöver pappa?

Bland det värsta du kan göra är att ge någon en present som inte behövs. Se därför till att tänka igenom det du köper innan. Om pappa inte gillar att laga mat kanske inte en skärbräda är rätt present. Om han har tummen mitt i handen och bor i en mindre lägenhet ska du kanske inte köpa en vinkelslip. Det gäller att välja rätt och hitta den perfekta presenten. Vi har försökt underlätta det för dig och har här nedan listat en del både roliga och praktiska presenter som kanske passa just din pappa. Ta en titt, vi tror nog att du kommer hitta något.

10 presenttips för pappa

DJI Mavic Air Fly Drönare för den lekfulla

En drönare är kul. Din pappa är nästan garanterat i den ålder där det roligaste som fanns när han var barn var motorstyrda leksaker av olika slag. Nu är det dags att växla upp det intresset till nästa steg. Med DJI:s drönare kan han bli kvarterets flygkung. Den här drönaren har dessutom en inbyggd kamera som filmar i 4K-upplösning, så om han är en sådan typ som gillar att hålla koll på vad som händer runt omkring är den perfekt.

En bra present ska vara både praktisk och rolig. Det är något den här drönaren uppfyller med råge. Bara för att pappa blivit äldre betyder det inte att han slutat leka, med den här kan du och din pappa ha kul ihop med. Ta med den på upptäcktsfärd i skogen, kolla in olika fåglar, fota läckra vyer eller vad ni än kan tänkas tycka är roligt. Se bara till att du har koll på var det är lagligt att flyga med drönaren och vad det är lämpligt att filma.

Gör din egen ost-kit för gourmén

Hipstertrenden har funnits ett tag och en del av hipstertraditionen som gärna får finnas kvar är intresset för att göra saker själv. Att på egen hand utforska hantverksmässig produktion av olika matvaror hellre än att köpa något massproducerat i snabbköpet på hörnet. Det här paketet innehåller allt din pappa behöver för att komma igång med att göra sin egen ost.

I paketet finns en grundsats för att göra åtta olika typer av ostar. De kan till och med bli helt vegetariska om man vill. Med det här kittet kan pappa imponera på nästa middagsbjudning genom att servera chèvretoast med getost i egen produktion. Eller varför inte ta nästa steg och göra egen paneer och laga en indisk ostbaserad maträtt. Ost är något de allra flesta gillar och blir glada över, så vi kan nästan garantera att detta är en present som kommer uppskattas.

Odla ditt eget bonsaiträd för pappan med gröna fingrar

Ett annat bra göra det själv-projekt är att odla sitt eget bonsaiträd. Ett bonsaiträd är ett miniatyrträd som ursprungligen kommer från Kina, men det är nog från Japan som de flesta känner det. Ett bonsaiträd är många saker i ett. Det är en växt, det är ett konstverk och det är i många fall en hel livsfilosofi med blad. Ger du detta till din pappa så har han ett projekt och kan långsamt forma trädet efter hur han vill ha det.

För att ett bonsaiträd ska bli helt perfekt krävs det mycket tid, kärlek och omsorg. Du kan se det som att du ger bort ett långsiktigt mindfulness-projekt. Här kan din pappa få det att växa så som han vill att det ska växa och sedan bli en perfekt miniatyr av ett vanligt träd. Ett bonsaiträd måste underhållas noga. Det ska beskäras för att vara så öppet som möjligt och lindas med metalltråd för att inte växa sig för stort. Så har din pappa gröna fingrar är detta den perfekta presenten.

Gör din egen gin-kit för drinkälskaren

Ytterligare en bra gör det själv-gåva är detta kit med allt din pappa behöver för att göra sin egen gin. Gin är en av de skenbart enklaste spritsorterna, men den som verkligen lär sig uppskatta ginen kommer öppna upp en helt ny värld av smaksensationer. Det är den sprit som det går att göra de överlägset bästa och mest varierade drinkarna på. Om du ska rekommendera din pappa att bara ha en spritsort i barskåpet så slår gin både vodka och whisky.

Den enklaste ginkombinationen – gin & tonic – är också en av världens mest populära drinkar av en anledning. Den är uppfriskande och törstsläckande utan att vara onödigt avancerad. Den går också att variera i evighet, och om din pappa mot förmodan skulle tröttna på den finns tusen andra fantastiska gindrinkar. Med detta kit kan din pappa utgå från vanlig genomskinlig sprit, som till exempel vodka, men kryddar den utifrån eget huvud så att slutprodukten blir just den gin han vill ha.

Morberg - Maten, drycken och konsten att kombinera ger inspiration

Har din pappa ett stort intresse för mat och dryck? Eller tycker du att han borde skaffa sig det? Då är det här en bra start och något som kommer hjälpa honom att klara sig även när din mamma inte är hemma. I den här kokboken tar mästerkocken Per Moberg sin utgångspunkt i traditionell svensk husmanskost men tar den vidare till nästa steg. Här finns spännande läsning om hur du kan laga husmanskost på ett nytt sätt.

Den här boken har ambitionen att bli en blivande klassiker i genren. Vi uppskattar att han tar upp en gammal mattradition som i det globaliserade samhället nästan försvunnit, samtidigt som han tar den till nästa nivå. Här handlar det inte bara om att ställa fram mat på bordet utan om att skapa en helhet. Hur bygger man den perfekta rätten, hur kombinerar man den med rätt tillbehör och rätt dryck? Allt det kan läras här, vi lovar att om din pappa inte gillade matlagning förut, så kommer du snart finna honom i köket, experimenterande med olika traditionella maträtter.

Shefu sous vide, när maten står i centrum

För den pappa som redan är en hyggligt avancerad hemmakock är det här presenten som kan hjälpa honom att ta sin matlagning till nästa nivå. Sous vide är den senaste stora trenden inom matlagning, och något som han lätt kan börja med hemma om han har rätt utrustning. Det här paketet innehåller allt som behövs för att han ska komma igång. Att sous vide har gått från att vara något dyrt och krångligt till något alla kan göra hemma är toppen.

När du lagar mat sous vide så kokas den långsamt. Det är en respektfull process som kan förhöja smaken på den enklaste rätt. För att få till det så vakuumförpackas maten innan den läggs i sous vide-kokaren. Det viktiga är att temperaturen sedan är jämn och rätt, och att det får ta den tid det tar. Följs bara de instruktionerna som kommer med kokaren så är det faktiskt svårt att misslyckas med matlagningen.

Orrefors Street Old Fashion, 4-pack, för att njuta av drinken

En Old Fashioned är en av de allra mest klassiska cocktails. Den är så pass klassisk att det är en av standardrinkarna som ingår i de internationella reglerna för bartendertävlingar. För som vanligt när det gäller sprit så är det lätt att komma igång, men svårt att bli en mästare. En Old Fashioned görs genom att muddla socker tillsammans med en bitter (till exempel Angostura) för att sedan hälla på bourbon eller cognac och toppa med en citronskiva och is.

De flesta cocktails kräver dock rätt glas för att karaktären i dem verkligen ska lyfta. Dessa Old Fashioned-glas från Orrefors är perfekta. De är snyggt och modernt designade. De har precis rätt form för drinken (och är dessutom bra glas att dricka whiskey eller bourbon ur). De har dessutom en lagom tyngd vilket är A och O när det kommer till att välja drinkglas. Vi lovar att din pappa kommer njuta extra av sin kvällsdrink.

Kronaby Sekel hybridklocka för alla smaker

När det kommer till att bära klockor finns det tre skolor. Det finns de som inte tycker de behöver en klocka och tror att de klarar sig med mobilen. Sedan finns det de som är helt inne på smarta klockor som ska vara helt digitala och ha en mängd olika funktioner som troligtvis aldrig används. Till sist finns traditionalisterna som aldrig skulle bära ett ur som inte är snyggt designat, mekaniskt och som är en accessoar.

Oavsett vilken skola din pappa tillhör så har vi den perfekt klockan. Kronabys hybridklocka är den perfekta gåvan. Den ser ut som en snygg kostymklocka på ytan, med minut- och sekundvisare. Under skalet finns en hel del smarta funktioner som dessutom kan styras med en app som finns till både IOS och Android. Den är helt enkelt det bästa av två världar.

Nuova Simonella kaffekvarn för kaffedrickaren

Kaffe är en seriös fråga för många. Men det kan bli ännu mera seriöst. Är din pappa en kaffeälskare som sätter på en kanna av det svarta guldet det första han gör på morgonen? Om så är fallet så kan du nu ge honom en smakupplevelse utöver det vanliga. Nu behöver han inte kompromissa bort smak och arom med färdigmalt kaffe.

För att få perfekt resultat och det godaste kaffet är det istället hela bönor, förvarade i frysen, som gäller. Dessa kan din pappa sedan själv mala i lagom mängd och i direkt anslutning till bryggningen. Nuovas kaffekvarn är en snygg och lagom avancerad maskin där han själv väljer vilket kaffe som ska malas. Simonellon klarar både vanligt bryggkaffe och espresso. Vad för kaffe som ska malas styrs enkelt genom att ställa in knivarna på rätt grovlek. Varför inte ge lite olika kaffebönor tillsammans med kvarnen för din pappa att prova i maskinen.

Mareld skärbräda för kocken

En sak som många underskattar betydelsen av i köket är en bra skärbräda. Gillar din pappa att laga mat så se till att han får en bra skärbräda. Han kommer garanterat att älska den. Den vi har valt ut till denna kategorin är en stadig och snygg skärbräda.

Marelds skärbräda är tillverkad i valnötsträ, vilket är både praktiskt då det är ett hårt material, och dessutom väldigt vackert att titta på. Den här skärbrädan är bra att arbeta på oavsett vad han ska skära. Men den fungerar också som ett dekorativt inslag på köksbordet om han vill använda den som uppläggningsfat. En skärbräda med två funktioner kan aldrig gå fel. Här kan din pappa använda den först för att skära på när han lagar maten, diska den och sedan låta den fungera som uppläggningsfat när det är dags att servera ostbrickan.

Fler presenter till pappa

Visar 1–40 av 74 resultat